Eindhovens Dagblad alternative design
De maandag na het historische Serious Request event, verscheen onze Eindhovense stadskrant met een voorzijde waar dit nieuws van de zaterdagavond maar een kantlijn verhaal was. En ging alle aandacht uit naar een niet-gebeurde ramp; een ingestorte kerk, gelukkig zonder slachtoffers. Ik realiseerde me dat de speelruimte en creativiteit van de voorpagina van het ED beperkt is. Door het grote logo, de veelheid aan advertenties. En al helemaal als het 'lange halen, snel thuis' vormgeving wordt.
Als alternatief heb ik toen de hieronder afgebeelde krant cover vormgegeven. Als geschenk aan het ED, ter inspiratie en vooral om aan te tonen dat tabloid veel meer communicatiemogelijkheden heeft dan nu benut wordt.

Tijdens mijn werk als digitaal vormgever bij reclamebureau Kothuis in EIndhoven (1991 - 1995) heb ik met Jelle Kruijer de vormgeving gedaan voor Eindhovens Dagblad en Brabants Dagblad en de typografie geimplementeerd in het opmaak- en redactiesysteem van de Wegener Media krant.

Als laatste een voorstel voor Hans Matheeuwsen, gemaakt in de opstartfase van het FRITS magazine voordat het die naam droeg. Mijn alternatief heette EinDelijk!
Het ontwerp voor de krant van maandag 27 januari heeft evenveel commerciele ruimte als de eigenlijke krant. In het ontwerp is ervoor gekozen om meer content op de cover te plaatsen om de lezer te verleiden door te bladeren.
                         De krantenkop en de basistypografie is ontworpen samen met Jelle Kruijer in periode 91-93.
Voor het stadsmagazine dat Eindhovens Dagblad ontwikkelde heb ik een titel bedacht met als knipoog aan de identiteit van ED en tegelijkertijd als marketing concept te gebruiken is: EinDelijk. Denk aan: 'EinDelijk is ie uit!' 
Back to Top